• W związku z komunikatem Prezesa Rady Ministrów oraz Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11.03.2020r., Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 12 w Sosnowcu informuje, że w dniach od 16.03.2020 do 26.04.2020 w szkole zostają zawieszone zajęcia.
  • W związku z zawieszeniem zajęć dydaktyczno-wychowawczych nauczyciele zostali poproszeni o przekazanie uczniom materiałów do samodzielnej pracy w domu. Karty pracy, zadania utrwalające, wskazówki do pracy, odnośniki do materiałów edukacyjnych dostępnych na platformach, stronach i serwisach internetowych rozesłane zostały za pośrednictwem poczty elektronicznej dziennika Librus. Mając na uwadze powyższe prosimy o sprawdzenie e-maili.Zobacz szczegółowe informacje.W razie jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt z nauczycielami, którzy będą codziennie w godzinach swojej pracy odpisywać na zadane pytania.
  • Terminy przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego oraz postępowania uzupełniającego, w tym terminy składania dokumentów, w roku szkolnym 2020/2021 do klas I: publicznych szkół podstawowych ogólnodostępnych, dla których Miasto Sosnowiec jest organem prowadzącym.

    Terminy mogą ulec zmianie!!!

  • W okresie zawieszenia zajęć sekretariat czynny w godzinach 7:00 - 15:00.


    Teren szkoły wraz z boiskiem jest wyłączony z użytkowania do odwołania.

Realizacja obowiązku informacyjnego w związku z wymaganiami art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej: RODO)

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 12 w Sosnowcu informuje, że:
• administratorem danych osobowych wychowanków szkoły oraz ich rodziców/opiekunów prawnych jest Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 12 z siedzibą w Sosnowcu, przy ul. K.K. Baczyńskiego 14;
• inspektorem ochrony danych w Szkole Podstawowej nr 12 jest pracownik Centrum Usług Wspólnych, Pan Przemysław Szewczyk, kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
• dane osobowe wychowanków i ich rodziców/opiekunów prawnych przetwarzane będą w celu realizacji podstawowych zadań statutowych szkoły: opiekuńczo, dydaktyczno-wychowawczych, w tym: dla celów realizacji umów zawartych ze szkołą oraz kontaktowania się w celach związanych ze świadczeniem usług. Mogą także wystąpić przypadki, w których rodzic/opiekun prawny zostanie poproszony o wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu i zakresie;
• dane będą udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie przepisu prawa lub takim, z którymi Administrator zawarł umowę. Przykładowo są to firmy informatyczne świadczące usługi dla Szkoły Podstawowej nr 12, kancelarie prawne lub gminne jednostki organizacyjne (szkoły, instytucje kultury, jednostki pomocy społecznej);
• dane osobowe będą przechowywane jedynie w okresie niezbędnym do spełnienia celu, dla którego zostały zebrane lub w okresie wskazanym przepisami prawa. Po spełnieniu celu, dla którego dane zostały zebrane, dane mogą być przechowywane jedynie w celach archiwalnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
• rodzic/opiekun prawny wychowanka szkoły posiada prawo dostępu do treści swoich danych oraz danych swojego dziecka oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
• rodzic/opiekun prawny wychowanka szkoły ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących wychowanka lub rodzica/opiekuna prawnego narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
• podanie przez rodzica/opiekuna prawnego danych osobowych może być wymogiem prawnym lub umownym. Jeżeli rodzic/ opiekun prawny nie poda danych Szkoła Podstawowa nr 12 nie będzie mogła zrealizować zadania ustawowego, co może skutkować konsekwencjami przewidzianymi przepisami prawa albo nie będzie mogła zrealizować określonego celu, dla którego zebranie danych osobowych jest niezbędne (np.: brak możliwości uczestnictwa ucznia w wycieczce szkolnej, konkursie, zawodach sportowych, brak możliwości rozpowszechniania wizerunku dziecka podczas promowania działań szkoły, brak możliwości przeprowadzenia rekrutacji);
• dane udostępnione przez opiekuna prawnego wychowanka szkoły nie będą podlegały profilowaniu.
• administrator nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego.
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 12 w Sosnowcu, jako Administrator dołoży wszelkich starań, aby dane były zbierane, przetwarzane i chronione zgodnie z prawem.


gov.pl


Plany zajęć

  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 edukacja wczesn. wf edukacja wczesn. edukacja wczesn.  edukacja wczesn.
    2 8.55 - 9.40 edukacja wczesn. edukacja wczesn.  j. angielski  edukacja wczesn.  edukacja wczesn. 
    3 9.50 - 10.35 edukacja wczesn.  religia  edukacja wczesn.  religia  edukacja wczesn. 
    4 10.45 - 11.30 edukacja inf.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  j. angielski 
    5 11.45 - 12.30 wf    ZRK   wf 
    6 12.45 - 13.30 etyka         

     

  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 edukacja wczesn. wf edukacja wczesn. edukacja wczesn. edukacja wczesn.
    2 8.55 - 9.40 edukacja wczesn.  religia  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  religia 
    3 9.50 - 10.35 edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  j. angielski  edukacja wczesn.  edukacja wczesn. 
    4 10.45 - 11.30 j. angielski  edukacja wczesn.  edukacja inf.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn. 
    5 11.45 - 12.30 wf      ZRK  wf 
  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 wf edukacja wczesn. wf wf edukacja wczesn.
    2 8.55 - 9.40 edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  religia  edukacja wczesn. 
    3 9.50 - 10.35 edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  religia 
    4 10.45 - 11.30  j. angielski j. angielski  edukacja wczesn.   edukacja wczesn. edukacja wczesn. 
    5 11.45 - 12.30  edukacja inf. edukacja wczesn.  edukacja wczesn.     
    6 12.45 - 13.30  etyka   ZRK    

     

  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 edukacja wczesn. edukacja wczesn. wf edukacja wczesn. wf
    2 8.55 - 9.40 edukacja wczesn.  j. angielski  j. angielski  edukacja wczesn.  religia 
    3 9.50 - 10.35 edukacja wczesn.   edukacja wczesn.  edukacja wczesn. religia  edukacja wczesn. 
    4 10.45 - 11.30 edukacja wczesn.   edukacja wczesn.  edukacja wczesn. wf  edukacja wczesn. 
    5 11.45 - 12.30   ZRK  edukacja inf.  ZRK  edukacja wczesn. 

     

  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 edukacja inf. edukacja wczesn. edukacja wczesn. wf ZRK
    2 8.55 - 9.40 edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  edukacja wczesn. 
    3 9.50 - 10.35 edukacja wczesn.  j. angielski  edukacja wczesn.  j. angielski  religia 
    4 10.45 - 11.30 edukacja wczesn.  wf  religia   edukacja wczesn. edukacja wczesn. 
    5 11.45 - 12.30 edukacja wczesn.  edukacja wczesn.  wf  ZRK   
    6 12.45 - 13.30 etyka         
  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 historia j. ang. - grupa 2 j. ang. - grupa 1 matematyka   wf
    2 8.55 - 9.40 inf./j. ang.  j. polski  muzyka  j. polski  matematyka 
    3 9.50 - 10.35 j. ang./inf.  plastyka  matematyka  j. polski  przyroda 
    4 10.45 - 11.30 j. polski  wf  technika  wf  j. polski 
    5 11.45 - 12.30 matematyka  przyroda  wf  religia  religia 
    6 12.45 - 13.30 zajęcia z wych.  j. ang. - grupa 1  ZRK    j. ang. - grupa 2 
    7 13.40 - 14.25        
    8 14.35 - 15.20 etyka         

     

  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 j. ang. - grupa 1 j. polski   j. ang. - grupa 1 j. ang. - grupa 2  j. ang. - grupa 2 
    2 8.55 - 9.40 matematyka  matematyka  matematyka  religia  j. polski 
    3 9.50 - 10.35 historia  inf./j. ang.  wf  muzyka  j. polski 
    4 10.45 - 11.30 wf  j. ang./inf.  biologia  j. polski  wf 
    5 11.45 - 12.30 j. polski  historia  plastyka  geografia  matematyka 
    6 12.45 - 13.30 ZRK  zajęcia z wych.      technika
    7 13.40 - 14.25   wf      religia 
  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 ZRK j. polski  technika  muzyka  j. polski 
    2 8.55 - 9.40 geografia  j. polski  religia  wf  j. angielski 
    3 9.50 - 10.35 matematyka  biologia  plastyka  matematyka  historia 
    4 10.45 - 11.30 wf  matematyka  historia  j. angielski  wf 
    5 11.45 - 12.30 j. angielski  wf  j. polski  zajęcia z wych.  matematyka 
    6 12.45 - 13.30 j. polski  inf. - grupa 2      religia 
    7 13.40 - 14.25 inf. - grupa 1         
  • lekcja godzina poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
    1 8.00 - 8.45 j. polski j. angielski  j. angielski  j. angielski  geografia 
    2 8.55 - 9.40 wf  plastyka  technika  j. polski  historia 
    3 9.50 - 10.35 biologia  matematyka  historia  j. polski  j. polski 
    4 10.45 - 11.30 matematyka  j. polski  wf  muzyka  matematyka 
    5 11.45 - 12.30 zajęcia z wych.  religia  matematyka  wf  religia 
    6 12.45 - 13.30 inf. - grupa 1      inf. - grupa 2  wf 
    7 13.40 - 14.25         ZRK 
    8 14.35 - 15.20 etyka         

"Dziś uczymy tego, co uczniowie jutro zrozumieją, że będzie im to potrzebne pojutrze."

William James

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 12 IM. JANA III SOBIESKIEGO
W SOSNOWCU

ul. K. K. Baczyńskiego 14, 41-203 Sosnowiec
sp12@sosnowiec.edu.pl
(32) 293 78 87
BIP